Sobota, 20 lipca 2024
Imieniny: Czesław, Hieronim, Fryderyk
pochmurno
28°C
Powróć do: STRAŻ MIEJSKA

Monitoring

Klauzula informacyjna dotycząca monitoringu miejskiego

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 (WE) /dalej rozporządzenie ogólne/ informuję, iż: w związku z rejestracją obrazu poprzez miejski monitoring wizyjny dochodzi do przetwarzania Państwa danych osobowych . 
Wykaz i lokalizacja kamer podana jest w załączniku. 
W związku z powyższym pragniemy poinformować , iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Komendant Straży Miejskiej we Wschowie  z siedzibą przy ul. Plac Zamkowy 3, 67-400 Wschowa telefon: 65 540 86 22, email:  strazmiejska@wschowa.pl

2. Administrator  powołał Inspektora Ochrony Danych jest nim Pani Natalia Wielowiejska. W celu uzyskania informacji na temat przetwarzania danych można skontaktować się z Inspektorem:  na  adres e-mail:  ochronadanychosobowych24@gmail.com  lub pisemnie na adres siedziby Administratora;
4. Państwa dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust 1 pkt c rozporządzenia ogólnego w celu ochrony porządku publicznego i bezpieczeństwa mieszkańców w przestrzeni publicznej, w związku z wykonywaniem zadań wynikających z art. 11 ustawy z dnia 29.08.1997 r. o strażach gminnych 
5. Osoba zainteresowana zabezpieczeniem danych z monitoringu wizyjnego na potrzeby przyszłego postępowania może zwrócić się pisemnie do Komendanta Straży Miejskiej we Wschowie z prośbą o ich zabezpieczenie przed usunięciem po upływie standardowego okresu ich przechowywania. Wniosek musi zawierać dokładną datę, przybliżony czas zdarzenia, i miejsce zdarzenia wraz z uzasadnieniem zabezpieczenia nagrania.
6. Odbiorcą Państwa danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa, min Policja, Straż Pożarna i inne organy w celu przeprowadzenia i wykrycia sprawcy zdarzenia.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celu, nie dłużej niż 60 dni (czas przechowywania może ulec przedłużeniu z uwagi na prowadzone postępowanie wyjaśniające i dowodowe). 
8. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa UODO ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.
9. Podanie przez Państwa danych osobowych jest: wymogiem ustawowym, niezbędnym do realizacji celu przetwarzania.
Nie przysługuje Państwu:
• w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e rozporządzenia ogólnego prawo do usunięcia danych  osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 rozporządzenia ogólnego;
• prawo sprzeciwu na podstawie art. 21 rozporządzenia ogólnego, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

Zarządzenia dot. monitoringu:

ZARZĄDZENIE NR B.0050.2.2021 BURMISTRZA MIASTA I GMINY WSCHOWA z dnia 15 stycznia 2021 r. w sprawie zasad funkcjonowania monitoringu wizyjnego na terenie Gminy Wschowa

ZARZĄDZENIE NR B.0050.189.2021 BURMISTRZA MIASTA I GMINY WSCHOWA z dnia 17 grudnia 2021 r. w sprawie zmiany Zarządzenia nr B.0050.2.2021 Burmistrza Miasta i Gminy Wschowa z dnia 15 stycznia 2021 r. w sprawie zasad funkcjonowania monitoringu wizyjnego na terenie Gminy Wschowa

ZARZĄDZENIE NR B.0050.111.2022 BURMISTRZA MIASTA I GMINY WSCHOWA z dnia 6 czerwca 2022 r. w sprawie zmiany Zarządzenia nr B.0050.2.2021 Burmistrza Miasta i Gminy Wschowa z dnia 15 stycznia 2021 r. w sprawie zasad funkcjonowania monitoringu wizyjnego na terenie Gminy Wschowa

ZARZĄDZENIE NR B.0050.193.2022 BURMISTRZA MIASTA I GMINY WSCHOWA z dnia 28 października 2022 r. w sprawie zmiany Zarządzenia nr B.0050.2.2021 Burmistrza Miasta i Gminy Wschowa z dnia 15 stycznia 2021 r. w sprawie zasad funkcjonowania monitoringu wizyjnego na terenie Gminy Wschowa.

ZARZĄDZENIE NR B.0050.11.2024 BURMISTRZA MIASTA I GMINY WSCHOWA z dnia 15 stycznia 2024 r. w sprawie zmiany Zarządzenia nr B.0050.2.2021 Burmistrza Miasta i Gminy Wschowa z dnia 15 stycznia 2021 r. w sprawie zasad funkcjonowania monitoringu wizyjnego na terenie Gminy Wschowa.

DO GÓRY
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies klikając przycisk Ustawienia. Aby dowiedzieć się więcej zachęcamy do zapoznania się z Polityką Cookies oraz Polityką Prywatności.
Ustawienia

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz zmienić ustawienia cookies lub zaakceptować je wszystkie. W dowolnym momencie możesz dokonać zmiany swoich ustawień.

Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług.

Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

 

Zapoznaj się z POLITYKĄ PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES.

Więcej

Tego typu pliki cookies umożliwiają stronie internetowej zapamiętanie wprowadzonych przez Ciebie ustawień oraz personalizację określonych funkcjonalności czy prezentowanych treści.

Dzięki tym plikom cookies możemy zapewnić Ci większy komfort korzystania z funkcjonalności naszej strony poprzez dopasowanie jej do Twoich indywidualnych preferencji. Wyrażenie zgody na funkcjonalne i personalizacyjne pliki cookies gwarantuje dostępność większej ilości funkcji na stronie.

Więcej

Analityczne pliki cookies pomagają nam rozwijać się i dostosowywać do Twoich potrzeb.

Cookies analityczne pozwalają na uzyskanie informacji w zakresie wykorzystywania witryny internetowej, miejsca oraz częstotliwości, z jaką odwiedzane są nasze serwisy www. Dane pozwalają nam na ocenę naszych serwisów internetowych pod względem ich popularności wśród użytkowników. Zgromadzone informacje są przetwarzane w formie zanonimizowanej. Wyrażenie zgody na analityczne pliki cookies gwarantuje dostępność wszystkich funkcjonalności.

Więcej

Dzięki reklamowym plikom cookies prezentujemy Ci najciekawsze informacje i aktualności na stronach naszych partnerów.

Promocyjne pliki cookies służą do prezentowania Ci naszych komunikatów na podstawie analizy Twoich upodobań oraz Twoich zwyczajów dotyczących przeglądanej witryny internetowej. Treści promocyjne mogą pojawić się na stronach podmiotów trzecich lub firm będących naszymi partnerami oraz innych dostawców usług. Firmy te działają w charakterze pośredników prezentujących nasze treści w postaci wiadomości, ofert, komunikatów mediów społecznościowych.

Więcej
Twoja przeglądarka blokuje powiadomienia. Kliknij Bezpieczna (Secure) i kliknij Zezwalaj
Dziękujemy, teraz zawsze będziesz na bieżąco!
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.